Gavetips til ansatte

Feirer bedriften jubileum? Har du en ansatt med bursdag, en som går av med pensjon, eller en med lang tjenestetid? Eller er du på jakt etter en sommer- / julegave til ansatte? Et gavekort hos mestergull.no er den perfekte ansattgaven, og som alltid faller i smak.

En gave fra arbeidsgiver skaper god stemning, gir ansatte følelse av tilhørighet, og får medarbeidere til å føle seg verdsatt. Vis bedriftens takknemlighet til trofaste ansatte ved å kjøpe et gavekort hos mestergull.no.Klikk her for å kjøpe gavekort

Noen fordeler med kjøp av elektronisk gavekort hos oss er:

  • Du bestemmer summen på gavekortet, og har mulighet for å skrive en personlig hilsen fra bedriften
  • Gavekortet er gyldig i hele 24 måneder
  • Gavekortet leveres pr. e-post umiddelbart etter kjøpet
  • De ansatte kan bruke gavekortet i vår nettbutikk med tilgang på over 7000 varer, eller i sin lokale Mestergull butikk.
  • Vi tilbyr faktura til bedrift gjennom vår betalingsløsning Klarna. Velg «Bedrift» og test inn organisasjonsnummer i kassen.

 

Hvor mye kan arbeidsgiver gi før det utløser skatteplikt?

I utgangspunktet skal alle gaver en arbeidstaker mottar i et arbeidsforhold, regnes som skattepliktig inntekt. Det finnes imidlertid unntak som det kan være verdt å vite om.

Så lenge verdien av gaven ikke overstiger kr 2000 per ansatt, per år, utløses ikke skatteplikt. Gaven må også gis som en generell ordning – det betyr at gaven må gis til alle ansatte (f.eks julegave).

Det er i tillegg anledning til å gi gaver ved oppnådd tjenestetid i en bedrift, større jubileer, runde bursdager, bryllup og lignende anledninger.

  • Ved ansettelse i bedriften i minst 20 år, og deretter hvert tiende år, kan det gis gave til en verdi inntil kr 8000.
  • Dersom bedriften har bestått i 25 år, eller et antall år som er delelig med 25, kan det gis gave til en verdi inntil kr 4000.
  • Samme beløpsgrense, kr 4000, gjelder ved bryllup, dersom den ansatte går av med pensjon, slutter i bedriften etter minst 10 år, eller fødselsdag hvor den ansatte fyller 50, 60, 70, eller 80 år. Merk at den ikke gjelder ved 30 eller 40 år. Det betyr at for runde dager utover de som er nevnt, gjelder den alminnelige gavegrensen på kr 2000.


(Kilde: NHO, 2019)
Les mer på NHO sin artikkel om gaver i ansettelsesforhold her.