VEDLIKEHOLD AV DIAMANTSMYKKER

Enhver diamant er unik og har sin helt særegne karakteristikk. For at du skal få mest mulig glede ut av dine diamantsmykker er det viktig at smykkene får riktig ettersyn og service ved behov. Her er noen av våre anbefalinger.

Vi har samlet noen tips som det kan være greit å følge enten du skal investere i et diamantsmykke eller hvis du allerede har et diamantsmykke som kanskje behøver litt ekstra omsorg.
Noen ganger er det fagfolk som må til, men det finnes også noen enkle grep du kan gjøre selv:

01 Diamanter tiltrekker seg fett og smuss, derfor er det viktig å rengjøre smykkene jenvlig. Bruk en smykkerens, disse får du kjøpt i alle våre Mestergull butikker. Eller bland en mikstur med vann og zalo, og bruk en myk kost for å komme mellom små kriker og kroker. Tørk godt etterpå.

02 Dersom du har et smykke som sitter på hver dag, så anbefaler vi å levere smykkene til ettersyn ca. 1 gang i året. Da vil én av våre dyktige gullsmeder gå over smykket ditt, og sjekke at det ikke er noen slitasje på blant annet metall, klør og stener. Husk at ringer er ofte utsatt for mer slitasje enn for eksempel et anheng.
Husk at det er bedre å være føre var enn etter snar!

03 Se an aktiviteten for dagen: skal du på trening eller luke i hagen? Ta av deg smykkene så du unngår unødvendig slitasje og smuss som setter seg fast. Diamanten er kanskje én av de hardeste materialene som finnes i naturen, men de kan fortsatt knuse/krakkelere.

04 Diamanter er oftest fattet i klør. Hvor mange klør som finnes på smykket er avhengig av utforming og antall diamanter. Klørne vil slites over tid. Dersom én eller flere klør slites helt vekk, kan du risikere å miste diamanten. Derfor er det lurt å ta en klosjekk jevnlig. Gå gjerne innom din nærmeste Mestergull butikk, så vil våre dyktige ansatte kunne hjelpe deg med å sjekke.