Faglig

Faglig nytt fra mestergull.no

BLANKT PÅ 1-2-3

Hvordan få bunadssølvet blankt på 1-2-3? Det er ikke til å legge skjul på at sølv kan bli matt og mørkt over tid. Det er de ulike gassene vi finner i luften som forårsaker oksideringen og gjør sølvet ditt mørkt. Men fortvil ikke, det finnes flere måt...

BRYLLUPSDAG

Bryllupsdag er den dagen din partner og du, inngikk ekteskapet. Hva alle dagene heter, og fremfor alt hvilket år de faller på, er ikke alltid så lett å huske.

DEN KONGELIGE EDELSTENEN

Safiren, også kalt den kongelige edelstenen har blitt ansett som en verdigjenstand gjennom årtusener. Funn helt tilbake til romertiden viser at stenen var høyt ettertraktet som smykkesten.

DESIGN STUDIO

Velkommen til mulighetenes verden, hvor du kan skape ditt helt unike design. Her er det kun fantasien som setter grenser. La oss skape noe helt unikt, sammen!

DIAMANTER

Helt siden 1600-tallet har diamanten vært verdens mest dyrebare edelsten. Diamanten har helt unike egenskaper. Det er verdens hardeste naturmateriale og har en helt unik glans og evne til å bryte ned lyset. I tillegg er den sjelden og eksepsjonelt va...

KARAT

Det finnes flere ulike typer karat på gull. Alt i fra 8, 9, 10, 14 og helt opp til 24 karat, som er den reneste varianten av gull. Karat på gull indikerer hvor mye fintgull en gjenstand inneholder. Her skal vi fortelle litt mer om hva karaten fortell...

OPPBEVARING AV BUNADSSØLV

Bunadssølv er ofte en stor investering. Ved riktig pleie, oppbevaring og ettersyn vil du kunne ha glede av bunadssølvet ditt i lang tid. Vakre skatter fortjener å skinne!

SLIK TAR DU VARE PÅ SMYKKENE DINE

For de fleste er smykker et minne man ønsker skal vare evig. Hvis du er flink til å ta vare på smykkene dine kan du ha glede av dem i lang tid.

VEDLIKEHOLD AV BESTIKK

Med sine forlokkende mønstre, og blanke overflate tilfører sølvbestikket eleganse og kvalitet til ethvert dekket bord. Sølvpuss trenger ikke være avansert, og det trenger nødvendigvis ikke å ta så lang tid. Ved hjelp av våre tips og triks gjør vi søl...

VEDLIKEHOLD AV DIAMANTSMYKKER

Enhver diamant er unik og har sin helt særegne karakteristikk. For at du skal få mest mulig glede ut av dine diamantsmykker er det viktig at smykkene får riktig ettersyn og service ved behov. Her er noen av våre anbefalinger.