Hvem kan bestille NTH-ringen?
Vi har ingen oversikt over hvilke studier ved NTNU som kvalifiserer for kjøp av NTH-ringen, da det er NTNU som avgjør dette. Du må derfor kontakte universitetet for å motta informasjon om hvorvidt du har rett til å bære ringen eller ikke.

Når kan jeg hente NTH-ringen min?
Ringen er klar for henting i butikk når du har levert masteroppgave og fått utlevert rekvisisjon fra NTNU.  Ved bestilling av ring vil du få forventet dato for når ringen er klar. Normalt mottar du en SMS når ringen ligger klar for henting i butikken.

Hvor lang er leveringstiden?
Normalt leveres NTH-ringen omtrent to uker etter bestilling. Vi tar imidlertid også imot hastebestillinger når det er tilstrekkelig kapasitet på verkstedet. I enkelte perioder er det stor etterspørsel på NTH-ringen. Dette gjelder spesielt månedene mai og juni. Om du fullfører studiet i denne tidsperioden og ønsker ringen levert samtidig, anbefaler vi at du bestiller tidligere.

Hvilken finger skal NTH-ringen være på?
Det mest vanlige er å bruke NTH-ringen på venstre ringfinger. Du velger selv hvilken finger du vil ha ringen på. Oppgi gjerne ved bestilling hvilken finger du skal ha ringen på.

Hvordan måler man ringstørrelsen sin?
Vi oppfordrer deg til å komme innom oss i butikken for å ta korrekt ringmål. Bor du utenbys, kan du gå innom din lokale gullsmed og ta et flatt ringmål. Merk at fingrene kan variere i størrelse for eksempel som konsekvens av at du er varm eller kald på hendene, om du nylig har vært i fysisk aktivitet, om du har inntatt salt mat eller om du nettopp har reist med fly.

Hva menes med «NTH-ringregisteret»?
NTH-ringregisteret er en oversikt over samtlige NTH-ringer som er produsert hos eller for Gullsmed Dahlsveen AS fra registreringen startet i 1928 og frem til i dag. Registeret begynner med ring nummer 1, som ble produsert av gullsmed Ola Dahlsveen da han i sin tid drev forretningen. Vi benytter registeret for å lagre informasjonen om deg, sammen med serienummeret på ringen.

Hvorfor sier dere fortsatt «NTH-ringen»? 
NTH-ringen, NTNU-ringen, Siving-ringen, Sivilingeniørringen, Sivilarkitektringen, Høiskoleringen… kjært barn har mange navn. Navnet henger igjen fra gammelt av; det er noe nostalgisk og tradisjonelt over det. At vi ikke har døpt den om, er en følge av at ringen har blitt kalt det samme så lenge at det føles unaturlig å kalle den noe annet enn NTH-ringen. Uansett hvilket navn man velger å bruke, viser den tilhørlighet til det som i dag heter Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet.

Kan jeg kjøpe ringen som gave?
Ja. Ringen kan kjøpes som presang til noen som har fullført eller skal fullføre studier som kvalifiserer for kjøp av NTH-ringen. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg å løse dette på best mulig måte.

Kan dere sende ringen?
Ja. Mot et tillegg som dekker porto.

Har jeg bytterett på NTH-ringen?
Ja, våre vanlige regler om bytterett gjelder også for NTH-ringen. Dersom ringen ikke passer deg når du skal hente den, får vi produsert en ny ring i rett størrelse til deg. Har du kjøpt ringen over telefon, over nett eller per e-post, gjelder de alminnelige reglene om fjernkjøp i angrerettsloven. Dette medfører at du har 14 dagers angrerett for kjøpet ditt. Angrerettskjema skal være vedlagt når du mottar pakken i posten. Om det mot formodning ikke er vedlagt, ber vi deg ta kontakt med oss.

Ved øvrige spørsmål, vennligst ta kontakt med oss på:

E-post: siving@gullsmeddahlsveen.no
TLF: 73 52 58 06