Produksjon av NTH-ringen

Håndlages på lokalt verksted i Trondheim.

Materialer

NTH-ringen består av to ulike metaller; 14 karat gull (stemplet 585) og kirurgisk stål (stainless steel 304). Det kirurgiske stålet inneholder krom, som gjør at det ikke ruster. Kombinasjonen av de ulike metallene gjør ringen til en gullsmedfaglig utfordring å arbeide med. Metallene er ikke loddet eller sveiset fast i hverandre, da gull og stål har ulike smeltepunkter. Kanten på gullringen er dermed den som holder stålet på plass. Av denne årsak anbefaler vi ikke å bruke NTH-ringen sammen med andre ringer, da gullkanten etter hvert kan slites ned.

Synlig Design og Foto AS

Ringens symbolikk

NTH-ringen har en fin symbolikk som er knyttet til fagområdene til sivilingeniørene og -arkitektene. Kula skal symbolisere jordkloden. Stålringen rundt kula, og de tilhørende «stolpene» er et symbol på teknologien som holder jorda oppe og driver den fremover. Materialene har ingen symbolsk verdi, men var vanlig å bruke da ringen ble designet.

Synlig Design og Foto AS

Selve produksjonen

Produksjonsprosessen begynner med at gullsmeden dreier og tilpasser gullringen. Den karakteristiske gullkanten formes og ringen klargjøres for videre arbeid. To små gullmynter formes til halvkuler. Den første loddes på gullringen. På toppen av denne sveises den andre halvkulen. Til slutt festes et ferdig støpt stål, i passende ringstørrelse, utenpå gullet. Gullringen presses ut i stålet ved hjelp av et ekspanderende dor, slik at de to ringene sitter fast i hverandre.

Se video fra produksjon av ringen

Reparasjoner og justeringer

Vi tar imot reparasjoner av NTH-ringen dersom uhellet skulle være ute.

Om du ønsker å justere størrelse på ringen din er dette også mulig.