DIAMANTER

Helt siden 1600-tallet har diamanten vært verdens mest dyrebare edelsten. Diamanten har helt unike egenskaper. Det er verdens hardeste natur materiale og har en helt unik glans og evne til å bryte ned lyset sterkere enn alle andre edelstener. I tillegg er den sjelden og eksepsjonelt vakker, noe som gjør den ekstremt ettertraktet og dyrbar.

Av alle edelstener på markedet er det bare en som har den fullkomne egenskap i brillianse, kan fange og reflektere lys og funkle over dem alle – diamanten. I vår rikholdige diamantkolleksjon finner du alt hva hjertet begjærer av vakre, klassiske, elegante og moderne diamantsmykker i alle prisklasser. Vi er stolte over å besitte den beste kunnskap innen diamantgradering, smykkedesign og fatting.

For oss er dette viktige elementer i et kvalitativt og troverdig arbeide og din garanti for en sikker handel.

En diamants vekt (carat), farge (colour), renhet (clarity) og slip (cut) – ofte kalt de 4 C’er, er sentrale elementer i gradering og verdifastsettelse. Mestergull går lenger enn dette og samarbeider med anerkjente gemmologiske institutter og diamantslipere for å finne de beste diamantene.

En rund brilliantslipt sten har 57 eller 58 nøyaktig plasserte fasetter, som alle jobber sammen i en geometrisk union. Fasettene på toppen av stenen fungerer som et vindu og samler lys inn til hjertet av stenen. Fasettene på undersiden speiler lyset frem og tilbake og slipper alt ut gjennom toppen av stenen i en fantastisk ild av lys.

Forholdet i størrelsen og plasseringen på alle fasettene angir diamantens proporsjoner og her er det store forskjeller i kvalitet.

Med kunnskap om dette og de 4 C´er finner vi de flotte diamantene vi bruker i våre kolleksjoner.

Ordet carat stammer både fra gresk og arabisk og er navnet på frøene fra Carob treet. De brune frøene fra dette treet har en unik konstant vekt og ble tidlig normen for å fastsette en diamants vekt. Carat er altså betegnelsen på en diamants vekt, men omtales ofte i det daglige som dens størrelse.

Diamantens farge (colour) er som navnet sier betegnelsen på farge – eller gjerne mangelen på farge. Fra naturens side finnes diamanter i en rekke farger fra sort, brun, gul, rosa, grønn, blå og ikke minst de fargeløse. De fargeløse er meget sjeldne og her finner vi de mest verdifulle diamantene – “less is more”.

Diamantens  klarhet (clarity) angir inneslutninger og uklarheter. Ingen diamanter er like og alle har inneslutninger fra naturens side som sin egen identitet. De reneste diamantene er meget sjeldne og derfor de mest verdifulle. Mange inneslutninger er ikke synlige med det blotte øye og det er kun en øvet iakttager som kan gradere klarhet.

I våre smykker søker vi diamanter med inneslutninger som i sin størrelse og plassering ikke hemmer lysbrytningen eller hindrer den ild og brillianse man ønsker.

Diamantens  slip (cut) betegner formen og fasongen på den polerte diamant. I Norge er den runde brilliant mest vanlig men det finnes en rekke andre spennende slipeformer. Cut blir da en kvalitetsbetegnelse på diamantens proposjoner og evne til å reflekere lys. En rund brilliantslipt sten har 57 eller 58 nøyaktig plasserte fasetter, som alle jobber sammen i en geometrisk union.

Fasettene på toppen av stenen fungerer som et vindu og samler lys inn til hjertet av stenen. Fasettene på undersiden speiler lyset frem og tilbake og slipper alt ut gjennom toppen av stenen i en fantastisk ild av lys. Størrelsen og plasseringen på alle fasettene angir diamantens proporsjoner og her er det store forskjeller i kvalitet.