Stell av smykker

Fakta om stell av smykker STELL AV DIAMANTER Diamanter må oppvares i egnet smykkeboks eller skrin. De må ikke ligge løst da de kan lage riper på andre smykker. Diamanter blir lett skitne og støvete, og kremer, pudder og såpe kan redusere glansen. Regelmessig rengjøring er derfor fornuftig. Hos gullsmeden får du kjøpt egnet rensemiddel. […]

Fakta om stell av smykker

STELL AV DIAMANTER

Diamanter må oppvares i egnet smykkeboks eller skrin. De må ikke ligge løst da de kan lage riper på andre smykker. Diamanter blir lett skitne og støvete, og kremer, pudder og såpe kan redusere glansen. Regelmessig rengjøring er derfor fornuftig. Hos gullsmeden får du kjøpt egnet rensemiddel. Du kan også benytte et mildt rengjøringsmiddel oppløst i vann. Dypp smykket i oppløsningen og skrubb det forsiktig med en myk børste. Skyll med rent vann og tørk med en myk klut. Husk at ringen og klørne rundt diamanten er laget av metall og derfor slites. Selv om diamanten er det hardeste mineral vi kjenner og derfor uslitelig, kan det gå skår ved hardhent bruk. La gullsmeden derfor jevnlig kontrollere dine diamantsmykker.

BEHANDLING AV PERLER

Perler er alltid like anvendelige og moderne og passer kvinner i alle aldre. Perler av god kvalitet kan brukes i generasjoner. Dette forutsetter at de behandles med forsiktighet. Omtredning av ditt halskjede bør skje minst en gang i året hvis det blir brukt ofte da perletråden lett blir slitt og skitten. Unngå derfor å få parfyme, spray eller kosmetikk på perlene. Man bør heller ikke dusje eller bade med perlene på. Sterke varmesvingninger som f.eks å legge solvarme perler på et kaldt bord kan få perlen til å slå sprekker. Hvis svette får tære på perlen, kan det gå utover glansen og fargen kan forandres. Perler bør ikke oppbevares i bomull da bomullen gjør at perlen tørker ut.