Maanesten

Maanestens smykker og accessories har ett fritt og uhøytidelig uttrykk. Det spirituelle er ryggraden gjennom hele virksomheten, fra produksjon til produktene, en måte å tenke at alt henger sammen, en indre forståelse og ro. Maanestens smykker lyser opp de grå dagene og forbedrer de gode.

Foto: Maanesten

Vi har endelig fått inn de supertrendy og lekre smykkene fra smykkemerket Maanesten! 

Her kan dere lese om historien bak smykkemerket, og hvordan det ble til.

Om Maanesten

Grunnleggerne av Maanesten, Henrik og Lotte Venø Callesen, startet smykkemerket i 2010 hjemme ved kjøkkenbordet. Siden da har Maanesten vokst til mer en 40 medarbeidere og over 300 forhandlere i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland.

Mye har endret seg, men lidenskapen og inspirasjonen bak smykkene er den samme. De organiske formene, den frie fantasien, alt fra skjellets form til stadiet like før drømmene starter. Det spirituelle er ryggraden gjennom hele virksomheten, fra produksjon til produktene, en måte å tenke at alt henger sammen, en indre forståelse og ro. Dermed forbinder smykket det indre og ytre – energien og egenskapen til materialet understreker kvinnens egen styrke. Maanestens smykker og accessories har ett fritt og uhøytidelig uttrykk. De lyser opp de grå dagene og forbedrer de gode.

Smykkene er håndlaget i Jaipur, India, hvor Maanesten siden begynnelsen har etablert seg med sin egen fabrikk og i dag har over 700 ansatte. Hvert eneste smykke er unikt og et lite kunstverk i seg selv, og de menneskeskapte karaktertrekken blir stett på som svært verdifulle.

De siste årene har merkets tilbehørslinje spilt en større og større rolle og er skapt av et lett og lekent univers. Her åpnes pastellfarger og trykk for historier fra fantasiens frie spill, barndommens eventyrlige ånd og den endeløse drømmeverdenen. Det er essensen av Maanesten.

Bak Maanesten

Henrik og Lotte Venø Callesen ha en karriere i henholdsvis reklamebransjen og sykepleieryrket, men har siden 2010 viet seg til smykkeverdenen. Deres store lidenskap for det åndelige har ledet dem på flere reiser i India, et land med en stolt, gammel smykketradisjon, og hvor Maanestens smykker blir håndlaget i dag. Da paret grunnla merkevaren, søkte de igjen etter spiritualitet og oppkalte selskapet etter en av deres favorittstein; månesteinen, som romerne trodde var månens stråler i fast form.

For Lotte Venø Callesen er det nesten magisk å jobbe med smykker.

“Smykker kan mye mer enn å være vakre og komplimentere ens ytre. Smykker er historier, de er små amuletter i hverdagen, de er håndfaste minner. Jeg har alltid vært fascinert av kraften og styrken som kan ligge i en ring eller et armbånd, og det fascinerer meg daglig i arbeidet med dem. “

I selskapet er Lotte Venø Callesen ansvarlig for design, mens Henrik Venø Callesen er kreativ leder. De er sammen om selve forretningsutviklingen og legger begge vekt på selskapets innovative profil.

“Vi har en veldig holistisk tilnærming til organisasjonen og personalet. Vi jobber ut fra en “omvendt pyramide” filosofi, der personalet er det viktigste og ligger helt øverst, mens vi står nederst og griper det som faller ned,” sier Henrik Venø Callesen.

“Jobben vår er å være i konstant utvikling og unngå nedgang. Vi utfordrer oss selv og våre produkter hele tiden. Jeg har det med meg fra reklamebransjen, der du hele tiden må finne deg selv på nytt, og det er en enorm drivkraft i oss. Vi gjør dette blant annet i samarbeidene vi har, men også med materialene våre. For eksempel har vi vært på en årelang jakt etter den ultimate forgyllingen av smykkene, og det har vi endelig lyktes med en kombinasjon av erfaring, mange eksperimenter og en av Indias beste kjemiske ingeniører. I dag har vi et av de beste forgylte produktene på hele markedet. “

Kom innom oss i butikken vår på Gulskogen Senter eller i butikken vår i Drammen sentrum for å se og oppleve disse lekre smykkene.

Vi gleder oss til å vise dere- velkommen!

 

Om du har noen spørsmål, ta gjerne kontakt med oss her